Belangrijke rol voor supply chain management

22 feb 2018
Het afgelopen jaar heeft Avebe belangrijke stappen gezet in het verbeteren van de service performance naar haar klanten. Met als gevolg mooie kostenreducties en een sterke reductie van klantgerelateerde klachten. Edwin de Jonge, Director Site Operations Foxhol licht de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van supply chain management in 2018 toe.

De focus van supply chain management ligt op het reduceren van klantgerelateerde klachten. Het afgelopen jaar zijn goede resultaten behaald met de ‘first time right’ distributie aan klanten in de papierindustrie, vertelt Edwin. “Hierbij hebben we gebruik gemaakt van een speciale app-technologie met QR-codes en scanners. Deze innovatieve technologie zorgt ervoor dat de kans op fouten in dit belangrijke deel van de supply chain wordt verkleind.” De app-technologie bevalt zo goed dat Avebe besloten heeft het ook te gebruiken voor andere doeleinden.


Foto: Edwin de Jonge, Director Site Innovations Foxhol

Trots

Naast de app-technologie werkte de afdeling aan nóg een prachtig innovatief project. “We zijn erin geslaagd om een distributieconcept te realiseren voor ons vloeibare eiwitproduct Solanic. Het is ons gelukt om het product gekoeld te transporteren in een nieuwe verpakkingsvorm. De ontwikkeling van het nieuwe distributieconcept is in minder dan 6 maanden gedaan, we zijn er enorm trots op!”

Verduurzaming supply chain

Ook trots is de Avebe-manager op de ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming van de supply chain. Zo werden er afspraken gemaakt over een nieuwe logistieke hub nabij Rotterdam in samenwerking met een loonproducent van Avebe. “Onze producten zullen in de loop van 2018, na productie vanaf dit punt meteen verscheept worden naar afnemers. Dit bespaart op jaarbasis meer dan 500.000 km wegtransport van en naar opslag in Noord Nederland. Onze doelstelling was om dit jaar in totaal 3 miljoen km wegtransport te besparen en dat hebben ruimschoots gehaald.”

Innovatie Sales en Operations Planning (S&OP) systeem

In februari 2017 heeft Avebe succesvol een nieuw sales en financieel planning systeem geïmplementeerd: SAP Integrated Business Planning (IBP). Avebe is een van de eerste bedrijven in Nederland die deze “cloud” oplossing in gebruik heeft genomen. Voor dit innovatieve aspect en de wijze waarop dit tot stand is gekomen is Avebe beloond met een SAP Quality Innovation award. Edwin. “We kunnen met het systeem sneller dan voorheen planning scenarios doorrekenen en nu ook financieel maken”. We verwachten een hiermee bij te dragen aan de klanttevredenheid en verbeterde leverbetrouwbaarheid, waarbij ook de financiele afwegingen direct worden meegewogen in de besluitvorming.”

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -