Avebe winnaar Protein Award!

30 okt 2018
Met het product Perfectasol D520 is Avebe de winnaar van de Most Novel Protein Ingredient Award!

De prijs werd uitgereikt tijdens de Bridge2Food Protein Summit 2018, ’s werelds grootste eiwitplatform, op 25 oktober in Lille (Frankrijk).

Perfectasol D520 is een unieke combinatie van aardappelzetmeel en aardappeleiwit en maakt het mogelijk om een 100% plantaardige pizzakaas te maken. Deze ‘topping’ heeft dezelfde eigenschappen als kaas op basis van melk; goed te raspen of in plakken te snijden, met uitstekende smelteigenschappen en met de ‘stretch’ van mozzarella. Perfectasol D520 heeft een neutrale smaak en kleur en is ‘clean label’ (geen e-nummers).

V.l.n.r. Jaap Harkema (Avebe), jurylid Stacy Pyett (Wageningen Universiteit) en Bart Pennings (Avebe)

 

Marketingmanager Avebe, Jaap Harkema: “Het winnen van deze award is heel bijzonder voor ons. Het is een duidelijke erkenning voor onze inspanningen om goede plantaardige voedingsproducten te ontwikkelen. Gezonde voeding met een goede textuur en smaak, gemaakt met onze ingrediënten uit de aardappel!”

Over Bridge2Food

Bridge2Food is een kennis- en netwerkorganisatie gevestigd in Nederland. De belangrijkste kracht ervan is de ontwikkeling van specifieke platforms voor de voedingsindustrie: ‘Bruggen bouwen tussen voedingsdeskundigen’. Bridge2Food is actief in de internationale voedingssector en organiseert een breed scala aan conferenties voor managers van voedselproducenten in Europa, de VS en Azië.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -