Avebe viert 100-jarig bestaan met verbindend jubileumfestival

16 sep 2019

De productielocatie in Ter Apelkanaal én het agrarisch bedrijf van een Avebe-lid in Eerste Exloërmond ontvingen zo’n drieduizend bezoekers. Leden en medewerkers konden mét hun familieleden en vrienden samen in het verleden, heden en de toekomst duiken. Op de locatie Ter Apelkanaal was er aandacht voor alle wereldwijde productielocaties, duurzaamheid en voor de eindproducten waarin Avebe’s ingrediënten worden verwerkt.

Bussen en evenemententreintjes reden af en aan voor tours over de locatie en naar het boerenbedrijf van de familie Beuling om de bezoekers een indruk te geven van teelt en productie bij Avebe. Kinderen konden knutselen met aardappelen en op het festivalterrein kon worden genoten van drankjes, hapjes en muziek. Op de boerderij van de familie Beuling was er aandacht voor alles wat komt kijken bij de teelt van de aardappelen. Van oude landbouwwerktuigen tot de nieuwste machines en van het kweekwerk van Avebe dochter Averis tot het aardappelen afleveren aan de fabriek werd op een feestelijke wijze in beeld gebracht.

Kortom, drie prachtige, zonnige dagen waar medewerkers en leden elkaar ontmoetten en het gevoel van trots de boventoon voerde. Op naar de volgende 100 jaar!

Klik hier voor een compilatiefilmpje van het weekend.

Avebe 100 jaar

Op 11 november 2019 bestaat Avebe 100 jaar. Gedurende het hele jaar worden er jubileumactiviteiten georganiseerd. Zo is er vorige maand door een groep leden en medewerkers 800 kilometer gefietst langs de alle productielocaties in Europe voor de Stichting Make-A-Wish (https://www.avebe.nl/nieuws/avebe-fietst-ruim-55-000-euro-bij-elkaar/). In november vindt een symposium plaats voor externe relaties en met Avebe in de Maatschappij sponsort Avebe duurzame en vitale initiatieven in de regio (www.avebe.nl/sponsoring). Ook is er de Avebe Student Challenge waarmee we studenten uitdagen de fabriek van de toekomst te ontwerpen (www.avebe.nl/student-challenge).

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -