Avebe sluit uniek lange campagne af

18 mei 2018
Coöperatie Avebe beëindigt vandaag de aardappelcampagne van 2017-2018 op locatie Gasselternijveen. De campagne duurde op deze locatie langer dan normaal vanwege het testen van de nieuwe lijn voor hoogwaardig aardappeleiwit. Dit is geslaagd en de coöperatie kan dan ook terugkijken op een goed verlopen campagne.

Vandaag worden de laatste aardappelen aangeleverd op de locatie Gasselternijveen. Reden voor een langere verwerkingsperiode was het testen van de nieuwe Solanic-lijn voor hoogwaardig aardappeleiwit. Deze test is geslaagd en de eerste producten zijn geproduceerd. Solanic wordt met name in snoepjes, plantaardige kaas en vleesvervangers gebruikt.

Kwaliteit tot het einde goed

Deze aardappelcampagne kende een lastige start met natte oogstomstandigheden in het najaar. Dit zorgde voor een iets hoger tarrapercentage van rond de 7 procent. Hoewel in de afgelopen maand de temperatuur steeg, bleef de kwaliteit van de aardappelen in de laatste fase van de campagne goed. Ook de aanvoer van aardappelen kende weinig problemen. Avebe kan dan ook op een goed verlopen campagne terugkijken.

Zetmeelgehalte rond de 20%

Het zetmeelgehalte schommelde deze campagne rond de 20 procent met enkele uitschieters naar boven en beneden. Dit is in lijn met het meerjarig gemiddelde.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -