Avebe schenkt brandweerwagen aan Stichting Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen

03 sep 2019
Dit jaar bestaat Avebe 100 jaar en de Stichting Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen in Hoogezand 10 jaar! Een prachtige gelegenheid voor Avebe om de Opel Blitz brandweerwagen te schenken aan deze stichting.

De overdracht vond plaats op dinsdag 3 september bij Avebe in Foxhol. Locatiedirecteur van de Avebe-productielocatie Foxhol Joren Bullen overhandigde de sleutels aan Marc Bakker van de Stichting Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen.

De Opel Blitz brandweerwagen is in 1965 in gebruik genomen op de Avebe-locatie in Foxhol en heeft dienst gedaan tot 1989. Daarna werd het voertuig als tweede uitrukdienst gebruikt naast de nieuwe brandweerwagen. Tot 2013 had Avebe Foxhol een eigen bedrijfsbrandweer. Door veranderde wetgeving op het gebied van veiligheid is in 2013 gestart met het opzetten van een Bedrijfsnoodorganisatie (BNO). Een eigen bedrijfsbrandweer was niet langer noodzakelijk en de brandweerwagen werd vervangen door een BNO-wagen. Een BNO-organisatie is gericht op een eerste verkenning, op redding en op het beperken van een incident en ondersteunt de overheidshulpdiensten. Ingeval van een brand wordt de overheidsbrandweer ingeschakeld.

Op 7 september viert de Stichting Historische Brandweer Vrienden en voertuigen het 10-jarig jubileum met diverse activiteiten. Dan is ook de Opel Blitz brandweerwagen te bewonderen.

Over Stichting Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen

De Stichting Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen is op 15 september 2009 opgericht door een aantal oud-leden van de Brandweer Hoogezand-Sappemeer. De stichting bezit meerdere historische brandweervoertuigen die staan opgesteld in het museum van de stichting aan de Kleinemeersterstraat 158 in Sappemeer.  www.hbvvhs.nl

 

 

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -