Avebe keert volledig resultaat uit aan leden, voorschot verhoogd

20 sep 2018
Het voorschot voor aardappelen geleverd aan Avebe wordt verhoogd tot 67 euro per ton en het volledige resultaat van de coöperatie gaat naar de leden.

Dit is besloten door het bestuur en inmiddels besproken met de ledenraad.

Avebe en leden om tafel over droogte

Het bestuur en de ledenraad van coöperatie Avebe hebben de afgelopen week intensief gesproken over de gevolgen van de extreme droogte en hitte die voor zowel de aangesloten leden als de onderneming grote gevolgen heeft.

De coöperatie heeft besloten het huidige voorschot voor aardappelen geleverd in campagne 2018 per direct te verhogen. Het voorschot bedraagt 67 euro per ton bij 19% zetmeel. Het voorschot is daarmee ruim 17% hoger dan vorig jaar. Zoals gebruikelijk komen de kosten voor verlading en transport voor rekening van Avebe.

Het bestuur van de coöperatie geeft aan dat er gezocht is naar de mogelijkheden die ondersteunend zijn aan de leden, terwijl de coöperatieve beginselen wel overeind blijven. “We willen al onze leden gelijk benaderen zonder een beslag te leggen op de toekomst. We kiezen daarom voor een gedegen aanpak, die recht doet aan de situatie in dit jaar en past bij de strategische koers van Avebe waarin we werken aan een stapsgewijze verhoging van de prestatieprijs”, aldus bestuursvoorzitter Bert Jansen.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -