Avebe introduceert Eliane™ Bind 12 voor ‘clean label’ voedingscoatings

15 okt 2015
Eliane™ Bind 12 is een aardappelzetmeel met unieke eigenschappen waarmee de voedingsmiddelenindustrie vis- en vleesproducten kan voorzien van een kwalitatief hoogwaardige, krokante laag.

Met Eliane™ Bind 12 kan het gebruik van zetmeel in het recept aanzienlijk worden verlaagd zonder dat dit ten koste gaat van de krokante laag. De voordelen van Eliane™ Bind 12 met betrekking tot smaak, dosering en krokantheid bieden de producent een kans om nieuwe coatingsconcepten te introduceren die voldoen aan de behoeften van de consument.

Avebe’s market manager Christer Andersson: “Wij zijn erin geslaagd een nieuw zetmeel te ontwikkelen dat onze klanten in staat stelt nieuwe krokante ‘clean-label’ producten te ontwikkelen. Bovendien profiteren zowel de consument als de producent van de combinatie van een uitstekende smaak en een lagere dosering. De ‘clean label’ trend (geen E-nummers) is al enige tijd gaande, maar met deze laatste ontwikkelingen bewijst Avebe dat kostenbesparingen heel goed hand in hand kunnen gaan met uitstekende prestaties.”

Eliane™

Eliane™ is een “waxy” aardappelzetmeel dat voor meer dan 95% uit amylopectine bestaat, waarmee voedingsmiddelen kunnen worden bereid met unieke eigenschappen qua functionaliteit, textuur, expansie en kostenbesparende mogelijkheden. Eliane™ is het eerste amylopectine-aardappelzetmeel ter wereld dat het resultaat is van traditionele kweektechnieken.

Bent u geïnteresseerd in Eliane™ Bind 12 of andere producten van Avebe? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, recepten of productsamples.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -