Avebe en Hanzehogeschool Groningen tekenen samenwerkingsconvenant

10 okt 2018
Op 10 oktober hebben de Hanzehogeschool Groningen en Avebe een samenwerkingsconvenant voor een duurzame en vruchtbare samenwerking getekend.

Henk Pijlman, voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool, en Gerard ten Bolscher, Managing Director Innovations van Avebe, ondertekenden de overeenkomst tijdens de Dag van de Duurzaamheid op de Zernike Campus in Groningen.

Avebe en de Hanzehogeschool werken al een aantal jaar succesvol samen en dat is nu formeel bekrachtigd in een convenant. Met het convenant willen beide partijen de samenwerking uitbouwen en slimmer verbinden. Het gezamenlijke doel van de samenwerking is de maatschappelijke welvaart in de noordelijke regio te vergroten. Het initiatief bevordert ook regionale samenwerking.

Sneller en efficiënter innoveren

“De samenwerking stelt ons in staat samen projecten op te pakken en gebruik te maken van elkaars krachten en capaciteiten. Hierdoor kunnen we sneller en efficiënter innoveren”, zei Gerard ten Bolscher van Avebe. Op dit moment wordt samenwerkt op het gebied van bioraffinage en gezondheid. Onderwerpen die goed aansluiten bij de strategie van Avebe.

Ook Henk Pijlman van de Hanzehogeschool is blij met de samenwerking: “Samenwerking met bedrijven zoals Avebe levert onze studenten, de bedrijven en onze regio veel op. Onze studenten leren de nieuwste ontwikkelingen op de werkvloer en zijn daardoor beter voorbereid op de arbeidsmarkt. Bedrijven komen in aanraking met jong talent en kunnen daardoor innoveren en groeien. De regio wordt gezonder en er komen nieuwe banen bij.”

Innovatie-hotspot Zernike Campus

Nu Avebe recent haar eigen Innovatiecentrum op de Zernike Campus heeft geopend, is er veel ruimte voor nieuwe samenwerkingsprojecten. In het centrum zijn de medewerkers van Avebe inmiddels aan de slag gegaan met innovaties op het gebied van aardappelzetmeel en aardappeleiwit. Ook heeft de eerste startup haar intrede in het pand gedaan en belooft het centrum dé innovatie-hotspot op het gebied van Agrifood te worden. De Hanzehogeschool Groningen zorgt hierbij voor een sterke link als het gaat om samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek.

Op de foto Henk Pijlman (links) en Gerard ten Bolscher

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -