Avebe daagt studenten uit

14 mei 2019
Avebe Student Challenge
Ontwerp de fabriek van de toekomst en win een jaar collegegeld!

Avebe bestaat dit jaar 100 jaar. Dat betekent terugkijken, maar ook vooruitblikken. Hoe ziet bijvoorbeeld de fabriek van de toekomst eruit? Avebe nodigt studenten uit het hoger- en wetenschappelijk onderwijs uit om hierover mee te denken. Het beste ontwerp wordt beloond met een jaar collegegeld.

De fabrieken van Avebe zijn ruim 100 jaar geleden ingericht op de productie van aardappelzetmeel. Later kwam daar ook de winning van hoogwaardig eiwit bij. Dit proces van bioraffinage is per definitie een proces waarbij relatief veel energie, water en soms ook chemicaliën worden gebruikt. Effectief, maar met het oog op de toekomst misschien niet altijd even efficiënt.

Greenfield

Avebe vraagt studenten om vernieuwende ideeën aan te dragen, vanuit een greenfield principe: wat als je een fabriek helemaal opnieuw mocht bouwen? Welke technieken en welke volgorde zou je dan toepassen om de ingrediënten uit de aardappel maximaal tot waarde te brengen, met minimale inzet van energie, water en chemie?

De inschrijving is inmiddels geopend. Klik hier om je aan te melden voor de Student Challenge. Inschrijving sluit op 14 september waarna de teams de kans krijgen om aan het ontwerp te werken. Er staat een bedrijfsbezoek gepland op vrijdag 20 september en de voorstellen kunnen worden ingediend tot 31 december. Vervolgens beoordeelt een deskundige jury alle ideeën. De drie beste inzendingen worden uitgenodigd om hun plan te presenteren in het nieuwe Innovatiecentrum in Groningen in januari. Op die dag maakt Avebe ook de winnaar(s) bekend van een jaar collegegeld.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -