Avebe begint droomtocht

26 aug 2019
Make-A-Wish
800 kilometer fietsen voor het goede doel

In de vroege ochtend van maandag 26 augustus is een team van bijna 20 fietsers vertrokken om hun droomtocht waar te maken. De groep bestaat uit leden en medewerkers van de coöperatie en fietst de komende week bijna 800 kilometer om geld in te zamelen voor Make-A-Wish. Zo maken de fietsers niet alleen hun eigen droom waar, maar ook die van vele ernstig zieke kinderen.

In alle vroegte zijn de fietsers na een stevig ontbijt in het Innovatiecentrum in Groningen, begonnen aan de eerste etappe. Vandaag gaat de route langs alle Nederlandse locaties van Avebe. Na de start op de Campus in Groningen gaat de tocht via de productielocatie in Foxhol, het hoofdkantoor in Veendam, productielocatie in Gasselternijveen en aardappelkweekbedrijf Averis in Valthermond, naar de locatie in Ter Apelkanaal. Daarna gaan ze de grens over, richting de Duitse productielocaties waar ze later deze week de Avebe fabrieken in de regio Wendland en Prignitz bezoeken. De tocht eindigt aanstaande vrijdag met een feestelijke ontvangst bij de fabriek in het Zweedse Malmö. De fietsers hebben dan bijna 800 kilometer afgelegd.

Make -A -Wish

Met de tocht halen de fietsers geld op voor de stichting Make-A-Wish. Een organisatie die zich richt op het vervullen van wensen van ernstig zieke kinderen. Grote aanjager van het project is Eric Raad, een van de medewerkers van Avebe. Vol enthousiasme stapte hij vanmorgen op de fiets: “Het is werkelijk geweldig om te zien hoe iedereen dit oppakt en hoe we hier samen als Avebe leden en collega’s een verschil kunnen maken voor deze kinderen. Het zal een zware tocht worden, maar ook een unieke belevenis! Naast de fietsers en iedereen die heeft gedoneerd, wil ik onze sponsoren bedanken. Deze tocht was niet mogelijk geweest zonder sponsoren. In het bijzonder wil ik onze hoofdsponsor Willis Towers Watson bedanken voor hun genereuze bijdrage.”

De route is te volgen via https://www.avebe.nl/avebe-makes-a-wish/ en via de social media kanalen van Avebe op Twitter en LinkedIn. Het team roept iedereen op om hen te volgen en ook dromen in vervulling te laten gaan. Elke donatie is welkom!

Avebe 100 jaar

Aanleiding voor deze sponsortocht is het 100-jarig jubileum van Avebe. Een bijzonder jubileum waar de coöperatie van 2300 Nederlandse en Duitse zetmeelaardappeltelers op verschillende manieren bij stil staat. Verschillende activiteiten dragen bij aan de verbetering van de vitaliteit van medewerkers en leden van Avebe. Maar Avebe wil meer. De coöperatie heeft de wens om voor een brede doelgroep betekenisvol te zijn en organiseert daarom deze internationale sponsorfietstocht. Zo zet Avebe de kracht van het collectief in om dromen te realiseren. Meer informatie over Avebe is te vinden op: www.avebe.com

Over Make-A-Wish

De Make-A-Wish Foundation is de grootste wensvervullende organisatie in de wereld en vervult 15.000 wensen per jaar van ernstig zieke kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar. De organisatie is actief in 50 landen en op 5 continenten. Make-A-Wish is ook actief in regio’s waar Avebe locaties staan.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -