Anna Reinhold wint 40e Nationale Scheikundeolympiade 2019

07 jun 2019
Groningen, 7 juni 2019 – Anna Reinhold uit Alkmaar heeft dit jaar de Nationale Scheikundeolympiade gewonnen. De top 4 bestaat uit Laurens Smulders, Nena Slaats en de Groningse deelnemer Berjan Stouwie. Zij mogen Nederland vertegenwoordigen tijdens de Internationale Chemieolympiade in Parijs. Avebe is hoofdsponsor van de Nationale Scheikundeolympiade. De coöperatie wil studenten laten zien wat hun toekomstmogelijkheden zijn wanneer zij afstuderen als scheikundigen.

De Olympiade is van 31 mei tot en met 7 juni gehouden in het Innovatiecentrum van Avebe in Groningen. Avebe vindt het belangrijk de Olympiade als hoofdsponsor te ondersteunen en probeert in samenwerking met hogescholen en universiteiten studenten te interesseren voor een carrière in chemie. Avebe zorgde daarom tijdens de Olympiade voor een vol programma voor de havo- en vwo-scholieren uit de bovenbouw. Dit programma bestond naast colleges ook uit interessante activiteiten. Zo speelden zij bij Wehe-den Hoorn het spel Kolonisten van het Waddenland, wat een levende versie is van het bordspel Kolonisten van Catan. Ook kregen de deelnemers een rondleiding bij Averis, dochteronderneming van Avebe. Averis richt zich op de ontwikkeling, vermeerdering en handel van zetmeelaardappelrassen.

Gastcolleges van docenten en studenten

De Nationale Scheikundeolympiade is een jaarlijks terugkerend evenement waarin twintig bovenbouwleerlingen van de havo en het vwo een eindtoets en een scheikundig practicum afleggen. Dit doen zij aan het einde van een week vol theorie- en practicumcolleges. Voor de colleges ontving Avebe de hulp van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Docenten en studenten van de universiteit verzorgden gastcolleges en practica. Tevens stelde de RUG gedurende deze week haar practicumfaciliteiten beschikbaar. Om zich te plaatsen voor de Nationale Scheikundeolympiade moesten de deelnemers eerst een toets afleggen. Deze voorronde vond plaats in januari. Aan de voorronde deden ongeveer 5000 leerlingen mee. De 20 scholieren die deze toets het beste hebben gemaakt, plaatsten zich voor de Nationale Scheikundeolympiade.

Nationale Scheikundeolympiade

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -