Aardappelcampagne Avebe van start op 17 augustus

13 aug 2015
Aardappelvezel
De aardappelcampagne van coöperatie Avebe begint op 17 augustus. Dat is omstreeks dezelfde periode als andere jaren, maar wel een week later dan aanvankelijk gepland.

Vanaf 17 augustus starten de fabrieken in Nederland, met eerst Gasselternijveen, gevolgd door Ter Apelkanaal. Vervolgens gaat ook de campagne in de Duitse fabrieken te Lüchow en Dallmin van start. Aanvankelijk was de start van de aardappelcampagne een week eerder gepland, in verband met de productie van aardappeleiwit in Gasselternijveen. Op deze locatie is het afgelopen jaar een nieuwe fabriek gebouwd voor de winning van aardappeleiwit en Avebe wil deze fabriek graag zo snel mogelijk in bedrijf nemen.

De ontwikkeling van de gewassen is zodanig dat van deze planning is afgeweken. Een relatief koel voorjaar, gevolgd door een droge periode maakt dat de aardappelen gemiddeld achterblijven in ontwikkeling. De maanden augustus en september zijn van belang om tot een optimale oogst te komen en Avebe wil haar leden de gelegenheid geven die periode zoveel mogelijk benutten.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -