50% minder vet zonder compromissen

29 jun 2015
tomaten soep
Eliane™ Gel 100 is een aardappelzetmeel dat beschikt over unieke eigenschappen om het de voedingsmiddelenindustrie mogelijk te maken kwalitatief hoogwaardige, overheerlijke, romige en toch vetarme soepen, dressings en sauzen te creëren.

Met Eliane™ Gel 100 is 50% minder vet met behoud van een boterig gevoel op de tong en een uitstekende smaak haalbaar. Naast unieke voordelen op het gebied van smaak en textuur is Eliane™ Gel 100 ook nog eens uitermate eenvoudig te verwerken met een hoge bestendigheid tegen mechanische krachten (shear). Eliane™ Gel 100 werkt zowel in poedermixen als in hittebehandelde soepen en sauzen.

Market manager Christer Andersson van Avebe: “Wij zijn erin geslaagd met een uniek, nieuw zetmeel te komen dat onze klanten in staat stelt gezondere, maar nog altijd uitermate smaakvolle producten te ontwikkelen. Onze klanten hebben al langere tijd behoefte aan een combinatie van uitstekende smaak en minder vet. Hoewel de gezondheidstrend zeker niet iets is van de laatste tijd, is het nu met de meest recente ontwikkeling van Avebe mogelijk gezondheid en goede smaak met elkaar te combineren!”

Eliane™

Eliane™ is een “waxy” aardappelzetmeel dat voor meer dan 95% uit amylopectine bestaat, waarmee voedingsmiddelen kunnen worden bereid met unieke eigenschappen qua functionaliteit, textuur, expansie en kostenbesparende mogelijkheden.

Eliane™ is het eerste amylopectine-aardappelzetmeel ter wereld dat het resultaat is van traditionele kweektechnieken.

Trends

Door de actuele trends op het gebied van gezondheid en wellness wordt de consument ertoe aangezet te kiezen voor vetarme en minder cholesterol bevattende versies van bekende vetrijke producten – maar dan wel zonder dat dit ten koste gaat van kwaliteit, textuur of smaak. Avebe biedt de voedingsmiddelenindustrie een scala aan oplossingen voor minder vet, premium kwaliteit en uitstekende prestaties.

Bent u geïnteresseerd in Eliane™ Gel 100 of andere producten van Avebe? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, recepten of productsamples.

 

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -