Natuurlijke en innovatieve verpakking op papierbasis

De consument van nu vraagt om natuurlijk, veilig en duurzaam verpakkingsmateriaal. Respect voor de natuur begint met innovatie richting duurzame oplossingen; een combinatie van hernieuwbare grondstoffen en hoge prestatieniveaus.

Zonder compromissen als het gaat om betrouwbaarheid en veiligheid van de producten is het doel om de afvalstroom te verminderen en de verpakkingen beter recyclebaar te maken.

Sterker papier door aardappelzetmeel

Het Total Starch Concept van Avebe ondersteunt dit initiatief voor minder afval en beter recyclebare verpakkingen. Het gebruik van meer vulmiddel, pigment en gerecyclede grondstoffen zorgt ervoor dat het papier minder sterk wordt. Hiervoor kan worden gecompenseerd met aardappelzetmeelproducten met een sterke binding. Amylofax™ is een zuiver derivaat van aardappelzetmeel. Het is de logische keuze bij wet-end-toepassingen voor een beperking van het celluloseverbruik en voor een maximale recycling. U zult geen schoner product vinden dan Amylofax™.

Verpakkingseisen realiseren, maar dan op de natuurlijke manier

Al naargelang de functie van de verpakking is een verbetering vereist van oppervlakte-eigenschappen zoals een lagere porositeit, minder stofvorming, een betere bedrukbaarheid, een sterk oppervlak of betere functionele barrières.

Biopolymeren als Perfectafilm™ en Perfectacote™ zijn natuurlijke oplossingen om dat te doen. Met deze kwalitatief hoogwaardige zetmeelderivaten kunt u een uitzonderlijke verwerkbaarheid én constante oppervlakte-eigenschappen bij lagere gramsgewichten bereiken.

Voordelen

De belangrijkste voordelen van zo’n concept zijn:

  • Beperkt gebruik van bindmiddelen op oliebasis richting meer duurzaamheid in materiaalverbruik
  • Optimale functionele eigenschappen voor de verpakking
  • Minder verpakkingsafval.
  • Productbescherming en veiligheid
  • Natuurlijke uitstraling van het eindproduct
Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -