Kwaliteitsverbetering in rijstnoedels
Verwerking van rijstnoedels
De productie van rijstnoedels vormt een uitdaging als het gaat om het in de hand houden van de textuureigenschappen van het eindproduct als gemakkelijk kant-en-klaar alternatief. Het toevoegen van de Avebe zetmeelserie op aardappelbasis aan rijstnoedels kan leiden tot een verbetering van de sterkte en elasticiteit van de noedels, stabiliteit bij het snijden van de vellen, een betere bindingseigenschappen, een kortere kooktijd, een lichtere kleur, een glanzend oppervlak en een doorschijnende uitstraling.
Kwaliteitsverbetering
Kwaliteitsverbetering is de belangrijkste uitdaging richting het uitbreiden van het productconcept; moderne en gemakkelijke kant-en-klare voeding. Naast natief aardappelzetmeel heeft Avebe Selectamyl™ D 20 ontwikkeld om de kwaliteit van rijstnoedels te verbeteren. Selectamyl™ D 20 is een fysisch gemodificeerd zetmeeltype dat de verwerkbaarheid en textuur van rijstnoedels verbetert.
Met name bij instant rijstnoedels levert het gebruik van Selectamyl™ D 20 een snelle rehydratatie op met een hoog-elastische textuur, een glibberig mondgevoel, een duidelijke bite en een doorschijnende uitstraling. De aanbevolen dosering is 10-25% van het rijstmeel.
Voordelen voor rijstnoedels
De belangrijkste voordelen van dit zetmeel voor de kwaliteit van rijstnoedels zijn:
- Noedels met een betere sterkte
- Verbeterde verwerkbaarheid
- Kortere bereidingstijd (met name voor instant rijstnoedels)
- Neutrale smaak
- Noedels met een betere elasticiteit
- Lichtere kleur en glanzend oppervlak
- Doorschijnend