Kwaliteitsverbetering in rijstnoedels

Rijstnoedels zijn bijzonder populair in vele landen, vooral in Azië. Rijst als basismateriaal voor noedels; een goed voorbeeld van de omschakeling van het traditionele tarwemeelconcept naar meer diversiteit. Rijst als basisvoeding is van grote invloed op dit noedelconcept, dat in diverse varianten verkrijgbaar is, zoals vers, gedroogd, gestoomd en gebakken.

Verwerking van rijstnoedels

De productie van rijstnoedels vormt een uitdaging als het gaat om het in de hand houden van de textuureigenschappen van het eindproduct als gemakkelijk kant-en-klaar alternatief. Het toevoegen van de Avebe zetmeelserie op aardappelbasis aan rijstnoedels kan leiden tot een verbetering van de sterkte en elasticiteit van de noedels, stabiliteit bij het snijden van de vellen, een betere bindingseigenschappen, een kortere kooktijd, een lichtere kleur, een glanzend oppervlak en een doorschijnende uitstraling.

Kwaliteitsverbetering

Kwaliteitsverbetering is de belangrijkste uitdaging richting het uitbreiden van het productconcept; moderne en gemakkelijke kant-en-klare voeding. Naast natief aardappelzetmeel heeft Avebe Selectamyl™ D 20 ontwikkeld om de kwaliteit van rijstnoedels te verbeteren. Selectamyl™ D 20 is een fysisch gemodificeerd zetmeeltype dat de verwerkbaarheid en textuur van rijstnoedels verbetert.

Met name bij instant rijstnoedels levert het gebruik van Selectamyl™ D 20 een snelle rehydratatie op met een hoog-elastische textuur, een glibberig mondgevoel, een duidelijke bite en een doorschijnende uitstraling. De aanbevolen dosering is 10-25% van het rijstmeel.

Voordelen voor rijstnoedels

De belangrijkste voordelen van dit zetmeel voor de kwaliteit van rijstnoedels zijn:

  • Noedels met een betere sterkte
  • Verbeterde verwerkbaarheid
  • Kortere bereidingstijd (met name voor instant rijstnoedels)
  • Neutrale smaak
  • Noedels met een betere elasticiteit
  • Lichtere kleur en glanzend oppervlak
  • Doorschijnend
Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -