Gemak bij instant noedels
Innovatief aardappelzetmeel
Naast natief aardappelzetmeel zijn er diverse producten beschikbaar om te voorzien in uiteenlopende behoeften bij het samenstellen van instant noedels, zoals Avebe NS 450, Perfectamyl™ AC en Eliane™ 100.
Het normale gebruik van de bovengenoemde zetmeelsoorten is 10-20% van het tarwemeelgewicht en elke specifieke zetmeelsoort heeft weer een specifiek voordeel voor het eindproduct, afhankelijk van de beoogde kwaliteit, de kookmethode, het tarwemeel en de verwerkingsomstandigheden. Perfectamyl™ AC geeft instant noedels een elastische textuur op topniveau. Eliane™ 100 is in staat om te zorgen voor noedels met een uitstekende textuur, zelfs als er een lagere watertemperatuur (85-95 °C) wordt gebruikt voor de rehydratatie, voor dikke noedels (tot een breedte van 7 mm) die echt “instant” zijn.
Belangrijkste kenmerken
De belangrijkste eigenschappen van deze innovatie zetmeeltypen:
- Hoge viscositeit
- Verstijfseling bij lage temperatuur
- Heldere uitstraling
- Neutrale smaak
- Unieke textuureigenschappen
Kwaliteitsvoordelen van instant noedels
Deze kenmerken bieden belangrijke voordelen als het gaat om de kwaliteit van instant noedels, zoals:
- Noedels met een betere elasticiteit
- Zacht mondgevoel
- Milde smaak
- Kortere kooktijd
- Lichtere kleur en glanzend oppervlak
- Doorschijnend
- Verbeterde deegbewerking
- Efficiënter stomen