Gebakken producten

Avebe levert sinds jaar en dag kwalitatief hoogwaardige ingrediënten voor de bakkersbranche. Om die branche nog beter van dienst te zijn, heeft Avebe een reeks speciale ingrediënten gelanceerd waarmee een breed scala aan innovatieve oplossingen mogelijk wordt.

Trends en drivers onder consumenten volgen via innovatie

Doordat mensen op zoek zijn naar meer gemak zien we een ontwikkeling richting meer consumptie van bakkersproducten buitenshuis en een sterke groei van in-store bakkerijen en bakkerijketens. Dat leidt vervolgens weer tot een grotere vraag naar gemaksproducten vanuit de bakkerswereld in de vorm van eenvoudig te gebruiken halffabricaten in poeder-, gekoelde of bevroren vorm. Deze trends binnen de bakkerijsector vragen om een innovatieve en oplossingsgerichte leverancier met een wereldwijd netwerk. Avebe is goed gepositioneerd om in deze behoeften van klanten te voorzien door de ingrediënten voor succes te leveren.

Beslag

In mixen voor cake, soesjes, biscuitcake en muffins worden instant zetmeeltypen uit de Paselli™ en Eliane™ series gebruikt voor het stabiliseren en standaardiseren van de mix. Dat helpt bij het in de hand houden van de viscositeit en beluchting van het beslag. Ook helpen ze bij het vasthouden van vocht, wat een beter mondgevoel én een langere houdbaarheid oplevert.

Beslag met minder vet

Vet (boter of margarine) draagt bij aan de structuur, textuur, zachtheid en houdbaarheid van producten als cake. Daarnaast zorgt vet in cake voor een smaakvolle textuur door via het smeltgedrag een rijke smaak en een rijk mondgevoel te creëren.

Een gemiddelde cake brengt door het hoge vetgehalte een groot aantal calorieën mee in het gebakken product. Een verlaging van het vetgehalte in de formule voor cake leidt vaak tot een minder viskeus beslag, een verlies van textuur en een slechtere smaak. Etenia™ helpt de producent bij het op peil houden van de viscositeit en verbetert de eeteigenschappen als het gaat om mondgevoel en romigheid, terwijl ook nog eens het vetgehalte wordt verlaagd. De met Etenia™ geproduceerde cake heeft sterk de voorkeur van consumenten; hij is gezond, bevat weinig vet en is rijk aan geur en smaak.

 

Gekoelde/ingevroren gebakken producten

Consolidatie is een belangrijke factor binnen de bakkerijsector die ertoe leidt dat producenten van gebakken producten voortdurend op zoek moeten naar innovatieve ingrediënten. Een verdere industrialisatie is onomkeerbaar en vergt een hoge mate van stabiliteit in de hele toeleveringsketen. Dit stelt hogere eisen aan de gebruikte ingrediënten als het gaat om vries-dooistabiliteit en een langere houdbaarheid. Innovatieve zetmeeltypen als Paselli™ en Eliane™ worden steeds meer toegepast in gekoelde of ingevroren deegtoepassingen, zoals pizzabodems en sandwiches. Ingrediënten van Avebe houden vocht vast, wat zorgt voor een zachtere kruim, een betere textuur en een langere houdbaarheid.

Droge gebakken producten

Binnen dit snel veranderende segment zien we een sterke trend richting gezondheid, weinig vet, weinig koolhydraten en vezelverrijking.

Het resistente zetmeel Selectamyl™ kan helpen bij het terugdringen van het aantal koolhydraten in koekjes, terwijl het vezelgehalte juist toeneemt. Een lager vetgehalte in koekjes zorgt vaak voor een hardere bite en daarmee voor een negatief consumptie-effect. De combinatie van Eliane™ en Selectamyl™ helpt de koekjesindustrie bij het tegengaan van dat negatieve effect van koekjes met minder vet door voor een aantrekkelijke textuur te zorgen.

De line coverage is vaak een probleem binnen de koekjesindustrie; met gebakken aardappelchips kunnen koekjesproducenten hun portfolio op de lijn verbreden. Met Eliane™ en Solanic® kan de koekjesproducent ‘clean label’ gebakken aardappelsnacks (zoet / hartig) produceren met een aantrekkelijke krokante textuur. Naast de prettige textuur wordt ook het vetgehalte tot een minimum teruggebracht.

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -