‘Free from’ aardappeleiwit

Consumenten verwachten vandaag de dag uiteraard een goede smaak en een consequent hoge kwaliteit. Maar ze willen meer: natuurlijke, veilige en gezonde voedingsproducten die 'clean label' zijn, geen allergenen bevatten en gemaakt zijn van duurzame en bij voorkeur plantaardige grondstoffen. Om die uitdaging aan te kunnen, hebben voedselproducenten nieuwe ingrediënten nodig waarmee innovatie mogelijk is tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Aardappeleiwit

Solanic® is een serie natieve en hoogwaardige eiwitingrediënten uit een plantaardige bron: de aardappel. Een combinatie van een superieur texturerend vermogen met een uitstekend aminozuurprofiel.

Daar komt nog bij dat, anders dan bij veel andere dierlijke en plantaardige eiwitten uit soja, melk, eieren, tarwe en lupine, bij Solanic® aardappeleiwit geen allergie-informatie op het etiket hoeft te staan. Andere ‘free from’-eiwitten, zoals erwten, rijst en maïs, zijn een stuk minder functioneel. Daarmee is Solanic®200/300 de koploper op het gebied van ‘free from’ texturerende eiwitten.

De voordelen van Solanic® aardappeleiwit in het kort:

  • Natieve-eiwitisolaten met een hoge zuiverheidsgraad
  • Geen allergie-informatie op het etiket nodig
  • Geschikt voor claims m.b.t. veganisme en diervriendelijkheid
  • Koosjer- en halal-gecertificeerd
  • Past bij een duurzamere stijl van leven
Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -