Erkenning echte melkwaarde in verse kaas
Meer verse kaas
Bij de bereiding van verse kaas wordt normaal gesproken maar 25% van de melk benut en omgezet in verse kaas. Het gevolg is dat 75% van de melk eindigt als zure wei. Avebe biedt u de kans om kosteneffectiever te werken en meer output te realiseren door een maximale opbrengst waarbij u 100% van de melk omzet in 100% verse kaas!
Scheiden van wei
Etenia™ is de oplossing waarbij u de melk volledig benut en daarmee een opbrengst van 100% realiseert (ten opzichte van een huidige opbrengst van 25-50%). Met Etenia™ hoeft de wei niet meer te worden afgescheiden. Er is dus ook geen separator meer nodig.
De voordelen zijn:
- 15-30% lagere receptkosten door een toename van de productieopbrengst tot wel 300%.
- Mogelijkheden voor aanzienlijke besparingen op grondstoffen; tot wel USD 5.000.000 op basis van 10.000 ton eindproduct.
- Geen additieven nodig om synerese tegen te gaan
- Tot wel 60% lager melkverbruik.
- Declaratie zonder e-nummers.
- Geen compromissen als het gaat om smaak en textuur.
- Geen zure wei.
Deze oplossing is toepasbaar op een breed scala aan verse kazen, zoals roomkaas, verse kaas, kwark en uitgelekte (traditionele Griekse) yoghurtsoorten.