Eivrije dressings en sauzen

De vraag naar eivrije oplossingen neemt toe: eieren zijn duur, er moet allergie-informatie op het etiket staan en vaak zijn ze het enige dierlijke ingrediënt, zodat producenten geen diervriendelijke of veganistische claims kunnen uiten.

Aardappeleiwit als vervanger voor ei-eiwit

Ei-eiwitten staan bekend om hun goede emulgerende en sensorische eigenschappen. Als aardappeleiwit heeft Solanic®300 laten zien de plaats te kunnen innemen van ei-eiwitten, met als resultaat stabiele emulsies met een zacht mondgevoel en een goede thermische stabiliteit. Het is een veelzijdig ingrediënt dat effectief is binnen een breed oliesegment, van 60% tot minder dan 5%, en geschikt is voor zowel koude als warme high-shear-verwerking. Allergie-informatie op het etiket is niet nodig en er kan worden bespaard op de gebruikskosten: bij een oliedressing van 30% is er slechts ca. 0,5% Solanic®300 nodig om 1,5% eigeelpoeder te vervangen.

Eivrije toepassingen

Solanic®300 weet een uitstekende emulsiestabiliteit te combineren met ‘free from’ allergenen op het etiket en is daarom geschikt als vervanger voor ei-eiwitten in geëmulgeerde sauzen als:

  • Zure sauzen, zoals mayonaise en saladedressings, koud geconsumeerd en koud of warm bereid;
  • Vlees- en pastasauzen, zoals béarnaise of carbonara, meestal warm geconsumeerd en warm bereid.
Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -