Eivrije dressings en sauzen
Aardappeleiwit als vervanger voor ei-eiwit
Ei-eiwitten staan bekend om hun goede emulgerende en sensorische eigenschappen. Als aardappeleiwit heeft Solanic®300 laten zien de plaats te kunnen innemen van ei-eiwitten, met als resultaat stabiele emulsies met een zacht mondgevoel en een goede thermische stabiliteit. Het is een veelzijdig ingrediënt dat effectief is binnen een breed oliesegment, van 60% tot minder dan 5%, en geschikt is voor zowel koude als warme high-shear-verwerking. Allergie-informatie op het etiket is niet nodig en er kan worden bespaard op de gebruikskosten: bij een oliedressing van 30% is er slechts ca. 0,5% Solanic®300 nodig om 1,5% eigeelpoeder te vervangen.
Eivrije toepassingen
Solanic®300 weet een uitstekende emulsiestabiliteit te combineren met ‘free from’ allergenen op het etiket en is daarom geschikt als vervanger voor ei-eiwitten in geëmulgeerde sauzen als:
- Zure sauzen, zoals mayonaise en saladedressings, koud geconsumeerd en koud of warm bereid;
- Vlees- en pastasauzen, zoals béarnaise of carbonara, meestal warm geconsumeerd en warm bereid.