Bakkersroom – de voorkeur van consumenten

Instant bakkersroom die de goedkeuring en voorkeur heeft van consumenten en die ook nog eens makkelijk is toe te voegen aan het productieproces, dát is de oplossing van Avebe voor voedingsproducenten.

Voordelen van aardappelzetmeel

Eliane™ is het eerste klassiek gekweekte amylopectine-aardappelzetmeel. Zo wordt instant bakkersroom naar een hoger plan getild door het creëren van nieuwe kansen en het voorbijstreven van de roomtypen die op dit moment al veel gebruikt worden. Het aardappelzetmeel biedt voordelen op diverse terreinen; of het nu gaat om vries-dooistabiliteit, bakstabiliteit, mondgevoel of gebruikskosten, Eliane™ BC 160 is hét ingrediënt voor instant bakkersroom.

Belangrijkste voordelen:

  • Duidelijk de voorkeur van consumenten
  • Heerlijk
  • Superieure bakstabiliteit
  • Uitstekende vries-dooistabiliteit
  • Minder alginaten

De voorkeur van consumenten

Eliane™ BC 160 krijgt bij consumenten in aanzienlijke mate de voorkeur boven de marktreferentie vanwege zijn unieke eigenschappen, zoals een glanzend uiterlijk, de zuivere smaak, het zachte en romige mondgevoel en het aangename smelten in de mond. Het model rechts toont de aanzienlijke voorkeur voor Eliane™ BC 160 ten opzichte van de marktstandaard.

Superieure bakstabiliteit

Tests hebben uitgewezen dat Eliane™ BC 160 een superieure bakstabiliteit heeft. De room met het product behoudt zijn vorm en textuur aanzienlijk beter dan de marktreferentie. Zelfs wanneer het alginaatgebruik met 25% wordt beperkt, is met Eliane™ BC 160 de vloei nog steeds minder.

Uitstekende vries-dooistabiliteit

Met de enorme zintuiglijke aantrekkingskracht van Eliane™ BC 160 is er geen ruimte voor synerese en zanderigheid, maar wel voor een flinke kwaliteitsimpuls. Zelfs na meerdere vries-dooicycli behoudt het product zijn sensorische eigenschappen.

 Bakkersroom van superieure kwaliteit

Door de hoge viscositeit en texturele stabiliteit van Eliane™ BC 160 is een aanzienlijke beperking mogelijk van de dosering van geleermiddelen zoals alginaten. Met dit product kunt u een hele serie bakkersromen creëren van superieure kwaliteit. U kiest dan voor een uitstekende bakstabiliteit en een superieure viscositeit bij toepassingen in instant bakkersroom (zie hieronder).

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -