Avebe maakt dromen waar

800 kilometer fietsen voor het goede doel! Een team van 13 medewerkers en leden van Avebe fietst van 26 tot en met 30 augustus ruim 800 kilometer om geld in te zamelen voor Make-A-Wish. In vijf dagen bezoeken ze alle Nederlandse, Duitse en Zweedse productielocaties van Avebe. Met deze ‘Doel voor een doel’ fietstocht gaat niet alleen een wens van dit team in vervulling, maar willen zij ook de dromen van kinderen waarmaken. Helpt u mee? #avebemakesawish

Doneer voor de 'Doel voor een doel' fietstocht en help wensen vervullen!

Hoofdsponsor

Sponsoren

Sponsoren gezocht!

Avebe heeft voor bedrijven die hun naam willen verbinden aan dit evenement een aantal pakketten samengesteld. Wil je als bedrijf dus iets meer doen, help ons dan dromen waar te maken door gebruik te maken van een sponsorpakket. Er zijn drie verschillende pakketten, afhankelijk van het bedrag waarmee je wilt deelnemen heeft Avebe daarvoor een tegenprestatie.

Basisbedrijvenpakket

Het basisbedrijvenpakket is voor een deelname vanaf 2500 euro. In ruil daarvoor wordt jouw logo vermeld op de volgauto die de fietsers de hele route volgt. Voor de liefhebbers stelt Avebe daarnaast een Avebe fietstenue beschikbaar en kunnen twee mensen aanwezig zijn tijdens het officiële startschot van dit evenement.

Bedrijvenpakket plus

Het bedrijvenpakket plus is voor deelname vanaf 5000 euro. Hiervan zijn maximaal vijf pakketten beschikbaar. In ruil daarvoor krijg je een groot logo op de volgauto en wordt de bedrijfsnaam vermeld in de mediacampagne. Er zijn drie Avebe fietstenues beschikbaar en er worden twee mensen uitgenodigd om bij het officiële startschot van dit evenement aanwezig te zijn.

Luxe pakket

Wil je echt een unieke positie, kies dan voor het luxe pakket. Dit geldt voor deelname boven de 10.000 euro. Dit pakket is maximaal voor twee bedrijven beschikbaar. Uiteraard komt er een groot logo op de volgauto en wordt de bedrijfsnaam vermeld in de mediacampagne. Verdere promotie doen we in overleg en op maat. Misschien kunnen de fietsers bijvoorbeeld langskomen op de bedrijfslocatie? Daarnaast verzorgen de fietsers van Avebe een professionele clinic en zijn er fietstenues beschikbaar. Uiteraard ben je aanwezig bij het startschot.

Wilt je meer weten over de sponsoring neem dan contact op met ronald.apeldoorn@avebe.com.

Over de ‘Doel voor een doel’ fietstocht

Aanleiding voor de ‘Doel voor een doel’ fietstocht is het 100-jarig jubileum van Avebe. Een bijzonder jubileum waar het bedrijf op verschillende manieren bij stil staat. Verschillende activiteiten dragen bij aan de verbetering van de vitaliteit van medewerkers en leden van Avebe. Maar Avebe wil meer. De coöperatie heeft de wens om voor een brede doelgroep betekenisvol te zijn en organiseert daarom deze internationale sponsorfietstocht. Zo zet Avebe de kracht van het collectief in om dromen te realiseren.

Over de Make-A-Wish Foundation

De Make-A-Wish Foundation is de grootste wensvervullende organisatie in de wereld en vervult 15.000 wensen per jaar van ernstig zieke kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar. De organisatie is actief in vijftig landen en op vijf continenten. Make-A-Wish is ook actief in regio’s waar Avebe locaties staan. Met het opgehaalde geld maken we wensen waar van kinderen in de omgeving waarbij we ons betrokken voelen en die we een warm hart toedragen.

De route van de fietstocht

Het team

Johan Bartelds, lid van Avebe
“Sinds 2013 zit ik samen met mijn vader in de maatschap. Als lid van Avebe vind ik het enorm belangrijk dat Avebe zich inzet voor zowel duurzame doelstellingen als voor het maatschappelijk belang. Toen ik hoorde dat een team voor het goede doel ‘Make-A-Wish’ gaat fietsen, wilde ik hier deel van uitmaken. Zelf heb ik twee hele mooie dochters van 4 en 2 jaar waar ik elke dag weer van mag genieten. De stralende, ondeugende ogen als ze kattenkwaad uithalen, geweldig! Dit is elk kind gegund om het stralende middelpunt te zijn. Daarom zet ik mij graag in voor dit ontzettend mooie doel. Zelf fiets ik geregeld door het mooie Drenthe. De combinatie van het fietsen naar Zweden, het goede doel en de doelstellingen van de Make-A-Wish foundation maken dit dan ook een geweldige ervaring voor 2019.”
Cees de Boer, Operator Ter Apelkanaal
“Vitaliteit en bezig zijn vind ik belangrijk om goed en met plezier te kunnen functioneren. Daarom is fietsen een prachtige bezigheid om ontspannen en vitaal te blijven. Ik houd van uitdagingen en heb onder andere Luik-Bastenaken-Luik, Amstel Gold, de Mont Ventoux en l’ Alpe d’ Huez tochten gereden. Daarom lijkt mij deze tocht ook een prachtige uitdaging om samen met collega’s en leden aan mee te doen. Bovendien voor een prachtig doel, Make-A-Wish. Ik hoop via mijn hobby veel kinderen blij te maken!”
Eric Raad, teamleader logistics Foxhol
"Vitaliteit is voor mij energie hebben en houden. Met het vervullen van wensen voor langdurig zieke kinderen zorgt Make-A-Wish voor een stukje positieve energie bij de kinderen die het hard nodig hebben en verdienen. Dit wil ik samen met collega’s door middels van een fietstocht uitdragen en met het verbinden van mijn doel (alle locaties per fiets bezoeken) het doel van Make-A-Wish (wensen vervullen) realiseren."
Henry Huttinga, procestechnoloog Gasselternijveen
"Als vader van 2 kinderen is mijn grootste nachtmerrie dat mijn kinderen iets overkomt. Die glunderde koppies die ik vaak zie, is mijn drijfveer om er alles aan te doen, ze een zorgeloze jeugd te bezorgen. Met “Make-A-Wish” kunnen we langdurig zieke kinderen een zorgeloze dag geven. Een dag dat glunderende koppie tevoorschijn toveren. Om mijn eigen sportieve uitdaging te kunnen combineren met dit mooie goede doel, maakt dat ik super gemotiveerd aan de start verschijn samen met mijn collega’s."
Gerda Bos-Hulshof, Group Leader Restaurant
"Sinds een aantal jaar ben ik helemaal verslaafd aan wielrennen en mijn racefiets en doe dat zo vaak mogelijk. Ik hoorde over de uitdaging van mijn man, die ook mee fietst en er had zich toen nog niemand opgegeven voor begeleiding. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat dit avontuur niet door gaat door een gebrek aan mensen, vandaar mijn aanmelding voor deze tocht. Niet als fietser, maar als verzorger voor de innerlijke mens. Zo kan ik mooi mijn liefde voor het fietsen combineren met mijn werk. En ik kan ook bandjes wisselen, een hééééél belangrijk onderdeel. Ik hoop dat er ontzettend veel wordt gedoneerd voor "Make-A-Wish", een prachtig doel."
Peter Erik Ywema, Directeur Duurzaamheid
"Vorig jaar heb ik 3000 km gefietst van mijn huis naar Sevilla in Spanje. Ik heb daarbij bij 35 boerengezinnen gelogeerd en ze geïnterviewd over het boeren bestaan in de 21ste eeuw. Het bracht 3 passies van me bij elkaar: fietsen, boeren en natuurlijk duurzaamheid. Toen Ronald me bij ons kennismakingsgesprek vroeg of ik mee zou fietsen zei ik meteen ‘ja’. Een mooie gelegenheid om ook nog eens wat andere collega’s te leren kennen en fantastisch dat we ook nog voor zo’n mooi doel fietsen en daarvoor geld ophalen."
Henk Waebers, Project Manager Improve
"Na 15 jaar te hebben hard gelopen ben ik overgestapt op wielrennen als hobby. Ik fiets heel erg veel en graag. Je komt op de mooiste plekjes waar je nog nooit bent geweest. Ik doe mee met de fietstocht voor het goede doel “Make a Wish”. Deze stichting zorgt er voor dat van ernstig zieke kinderen een wens in vervulling gaat. Verder lijkt het me heel leuk om samen met collega’s alle sites op de fiets langs te gaan en dan te eindigen in Malmö. Ik heb er veel zin in en zie het als een uitdaging. En dat we dit voor het goede doel mogen doen, maakt het nog uitdagender. Ik hoop dat er ook veel geld ingezameld wordt."
Dennis Atema, Project Leader Engineering Avebe Foxhol
"Vitaliteit is voor mij het fysieke en mentale om jezelf maximaal te kunnen ontplooien, met dingen doen waar je blij van wordt en die je energie geven. Door deze “verbindende” Avebe tocht te fietsen tezamen met collega’s en Make-A-Wish te ondersteunen geeft mij een enorme voldoening."
Martin Mulder, Senior Project Medewerker bij IDP
"Ik ben 62 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen en 3 kleinkinderen. Allen prima gezond. Sinds 1980 ben ik in dienst van Avebe op verschillende functies en op verschillende locaties. In mijn vrije tijd doe ik aan toerfietsen en volleybal. Doel van de fietstocht is uiteraard de prestatie op zich en het gezamenlijk optrekken tijdens de tocht, maar natuurlijk ook het inzetten voor een prima goed doel ‘Make-A-wish’."
Yfke de Vries, Taste & Nutrition Specialist
"Ik fiets graag om vitaal te blijven, ontspanning te zoeken en vooral te genieten. Het lijkt me prachtig om op de fiets de verbinding te maken tussen Avebe locaties en collega’s, en daarmee bij te dragen aan Stichting Make-A-Wish. Ziekte brengt veel zorgen met zich mee. Daarom zet ik me hiermee graag in om een onvergetelijke ervaring mogelijk maken voor kinderen die het verdienen om die zorgen even te kunnen vergeten.
Bernard Bos, Klaarmeester / Utilitiesoperator
"Ik ben sinds 1997 werkzaam bij Avebe. Aanvankelijk als operator proeffabriek, vervolgens utilitiesoperator C en ik heb nu een combifunctie als klaarmeester/utilitiesoperator locatie Foxhol. Vanwege gezondheidsproblemen ben ik gestopt met roken en vervolgens door explosieve gewichtstoename begonnen met fietsen in 2013. Ik fiets nu ongeveer 10.000 km per jaar. Het virus heb ik ook overgebracht op mijn vrouw, zodat we samen vitaal oud kunnen worden. De ‘doel voor een doel’ tocht zie ik als perfecte combinatie van een sportieve uitdaging en als beloning het mede mogelijk maken van sponsoring van Make-A-Wish. Bij deze wil ik iedereen oproepen hiervoor geld te doneren."
Marc Vorage, Process Development Engineer
"Samen met collega Henry Huttinga (links op de foto) fiets ik vaak naar het werk (van Assen naar Avebe Gasselternijveen). Dit levert soms prachtige plaatjes op. Graag doe ik mee met de tocht langs alle locaties naar Stadex, omdat dit een unieke kans is om met de Avebe collega’s een meerdaagse fiets tocht te ondernemen. Ook lijkt het mij leuk de collega’s van de verschillende locaties te ontmoeten."
Monique Koopman, Agricultural Employee
"Mijn naam is Monique Koopman, boerendochter en partner van een agrariër en werkzaam in monsterweeglokaal Ter Apelkanaal en in de intercampagne bij Averis Seeds. Vitaliteit is voor mij heel belangrijk, om zo goed te blijven functioneren in mijn werk. Lid van de Runners in Stadskanaal, waar ik tevens trainer en sportmasseuse ben. Dat combineer ik met fietsen naar het werk. Afgelopen jaar werd ik 2e op het NK wintertriatlon in Enschede. De uitdaging op de fiets langs een aantal Avebelocaties met als eindstadion Zweden, samen met nog een aantal collega`s voor Make-A-Wish lijkt me dan ook geweldig! Om zieke kinderen weer een lach op hun gezicht te geven, wat hun weer energie en kracht geeft om weer beter te worden. Daarvoor ben ik uw steun nodig, middels een donatie. Doet u mee? Alvast bedankt!"
Johnny Dol, main-operator Foxhol
"Vitaliteit is voor mij energie krijgen en houden. Dat doe ik door te fietsen. Dit geeft mij energie. De route kwam verleden jaar al een keer ter sprake tijdens de silotocht. Ik heb toen direct 'ja' gezegd. We willen het liefst allemaal gezond oud worden, maar helaas zijn we niet allemaal zonder ziektebeeld. De reis is nu ook nog eens gekoppeld aan een goed doel. Ik wil best een beetje lijden als ik iemand anders daar een plezier mee kan doen. Mijn wens is dat we allemaal gezond aankomen."
Marten Bullema, Procestechnoloog VMF
"De dag begint voor mij meestal met fietsen naar het werk, naar mijn idee een goed begin van de dag. Het geeft een stuk voldoening en vrijheid iets wat voor mij vanzelfsprekend is, maar helaas niet voor iedereen. De 'Doel voor een doel' fietstocht is een uitdaging op sportief en sociaal vlak waar wij als Avebe kunnen laten zien waar wij voor staan."
Joost Horstink, Arbospecialist en begeleider
"In mijn werk als arbospecialist en vitaliteitsadviseur houd ik mij bezig met het behouden en verbeteren van de vitaliteit van medewerkers. Dit project is een uitstekend middel om niet alleen medewerkers te bereiken, maar ook mensen rondom onze fabrieken."
Wilfred Naaijer, Logistics Operator Foxhol
"Als BNO-leader ervaar ik zelf hoe belangrijk het is om vitaal te zijn en te blijven. Niet dat ik een fanatiek sporter ben, maar ik loop kilometers samen met mijn honden, zit zo weinig mogelijk en ben altijd bezig en in beweging. Ik ben vorig jaar zelf ernstig ziek geweest en kan me misschien een beetje voorstellen wat dit bij kinderen doet. Dat Make-A-Wish de allerliefste wens van ernstig zieke kinderen vervult kan ik alleen maar ondersteunen. En dat doe ik graag samen met mijn collega’s door mee te helpen deze fietstocht voor Make-A-Wish een succes te maken."
Gerben Germs, lid van Avebe
Gerben is lid van Avebe en woont en boert in Erica.

Bekijk deze video's

Deel deze pagina

Het laatste nieuws

Nieuws archief >>

Meer weten over deze actie?

Neem dan contact op via +31 (0) 598 66 91 11 of mail naar info@avebe.com

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -