Aardappeleiwit

Avebe is markleider op het gebied van de innovatie en verkoop van aardappeleiwit voor menselijke en dierlijke consumptie. Hierbij ligt de focus primair bij food-grade eiwitten, aangezien die van nature al in de aardappel aanwezig zijn. Deze natieve eiwitten worden uit de aardappel gewonnen, geïsoleerd en in de markt gezet onder de merknaam Solanic. Op die manier kunnen wij alle eigenschappen bieden die de natuur in huis heeft. Klanten profiteren daarvan bij hun toepassingen. Van belang zijn de voedingswaarde en de fysieke functionaliteit (bijv. schuimvormende, emulgerende en gelerende eigenschappen) zonder dierlijke eiwitten of allergenen.

Innovatie met aardappeleiwit

Solanic® hoogwaardige aardappeleiwit-isolaten bieden een fantastisch innovatiepotentieel. Ze stellen producenten in staat om te voorzien in de behoeften van klanten als het gaat om gezondheid, ‘clean labels’, premium kwaliteit en gemak. Deze doorbraak combineert uitzonderlijke textuur- en voedingseigenschappen met een ‘free from’ label, allemaal op basis van een uniek proces met de aardappel als natuurlijke hulpbron. Hieronder gaan we in op diverse eigenschappen van Solanic aardappeleiwit.

Hoge voedingswaarde

Solanic® aardappeleiwit-isolaten worden gewonnen uit niet genetisch gemodificeerde aardappelen en zijn daarmee puur en natief. Allergie-informatie op het etiket is dan ook niet nodig. Diervriendelijke of veganistische claims zijn geen probleem en ze zijn bovendien halal én koosjer. En ze zijn duurzamer dan dierlijke eiwitten. Dankzij de uitgebalanceerde samenstelling van hun aminozuren hebben Solanic® aardappeleiwitten een hoge biologische waarde die hoger ligt dan bij andere plantaardige eiwitten en die de waarde van wei- en ei-eiwit benadert. Daarmee ontstaat een goede bron voor eiwitverrijking in een breed scala aan voedingsproducten.

Solanic_Logo_RGB_285pix_90

Lage allergene werking

Wereldwijd maken consumenten zich steeds meer zorgen over allergenen. Veel dierlijke en plantaardige eiwitten, zoals die uit soja, melk, ei of tarwe, zijn allergenen die moeten worden vermeld. Eiwitten die bekend staan om een lagere allergene werking, zoals die uit rijst, maïs of erwten, hebben weer hun beperkingen als het gaat om oplosbaarheid, voeding en textuur. Wat Solanic® aardappeleiwitten zo uniek maakt, is de combinatie van een hoge functionaliteit, goede voedingseigenschappen én een lage allergene werking.

Textuurverbetering

Avebe isoleert verschillende eiwitfracties, die stuk voor stuk een bepaalde functionaliteit bieden, afhankelijk van de proces- (bijv. pH) en productvereisten. Op basis van hun uitstekende oplosbaarheid bieden Solanic® aardappeleiwitten superieure emulgerende, schuimvormende en gelerende eigenschappen. Inmiddels is gebleken dat ze geschikt zijn als vervanger van hoogwaardige dierlijke eiwitten als casseïnaten, wei-eiwitisolaat, gelatine, eiwit uit eieren en eigeel in diverse snoepproducten, vlees en vleesvervangers, zuivelvrije kaas, toppings en ijssoorten en eivrije dressings. Ook uitstekende glutenvrije bakkerijproducten behoren tot de mogelijkheden.

Belangrijkste voordelen van dit ingrediënt

  • Hoge functionaliteit
  • Goede voedingseigenschappen
  • Lage allergene werking

Video interview: Avebe at Health Ingredients Europe 2016

Innovation by nature
Sitemap
Avebe is in ontwikkeling

Al bijna 100 jaar.
Niet altijd meer of groter,
maar wel steeds beter.

Bij deze ambitie past een nieuwe huisstijl.

Welkom op onze nieuwe website.

- Ga naar de website -